Hírek - CikkekVissza a hírekhez

Az USB megöli a Thunderboltot

2015.05.27

Úgy tűnik, hogy a konszern lassanként leválthatja a segítségével korábban kifejlesztett adatátviteli szabványt.
Tim Cook, az Apple vezérigazgatója nemrég jelentette be az új termékeket, köztük az új 12 hüvelykes MacBook készüléket. Az utóbbit többek között USB Type-C csatlakozóval szerelték fel, viszont nem rendelkezik Thunderbolt-porttal. Mindez új korszak kezdetét vetítheti előre: a Thunderbolt és a mobil készülékekhez kifejlesztett Lightning szabvány egyaránt háttérbe szorulhat, majd eltűnhet.

A döntés azért is érdekes, mert az Apple mindkét szabvány kifejlesztésében komoly szerepet játszott, a Thunderboltot például az Intellel közösen alkotta meg. Ráadásul a Thunderboltot kifejezetten a laptopokhoz fejlesztették ki, azért, hogy nagy sebességgel lehessen nagy adatmennyiségeket továbbítani. A segítségével akár külső kijelzőket is lehetett csatlakoztatni a készülékekhez, illetve használható volt az eszközök feltöltésére is. A Lightning hasonló célokat szolgált az okostelefonok és a táblagépek esetében. Ugyanakkor az is igaz, hogy az elmúlt években - a társaság termékein kívül - egyik szabvány sem tudott igazán elterjedni.

Az Apple számára két lehetőség merült fel: vagy búcsút int a két szabványnak és helyettük inkább az USB Type-C-t részesíti előnyben vagy továbbra is ragaszkodik hozzájuk. Úgy tűnik, hogy a vállalat az első forgatókönyvet választotta. Azonban sem a Thunderbolt, sem a Lightning nem fog azonnal eltűnni a piacról, hanem inkább egyre több Apple készülékben jelenik majd meg az USB Type-C port. A kérdés csak az, hogy vajon e termékek között lesz-e az iPhone és az iPad is.

Az USB-csatlakozók következő generációját az USB 3.0 Promoter Group és az USB-IF közösen kezdte kifejleszteni, s a végleges specifikációját tavaly augusztusban fogadták el. Az USB Type-C hosszú távon az összes jelenlegi USB-t kiválthatja.
(Forrás: sg.hu)

Az Notebooksarok Kft. a weboldalán cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. A részletekért kattintson ide.

Termékösszehasonlítás

Válasszon ki legfeljebb három terméket az összehasonlításhoz:

Összehasonlítás

1

2

3

HOPPÁ!

A kosara jelenleg üres.
Nézze meg a termékeinket!

HOPPÁ!

A funkció eléréséhez bejelentkezés szükséges!

Kérjük adja meg nevét, a saját és azon ismerősei e-mail címeit, akiknek ajánlani szeretné a terméket.

Az üzeneteket sikeresen elküldtük!

Kérjük adja meg e-mail címét.
A rendszerünk generál egy új jelszót Önnek, amelyet a megadott e-mail címre küld!

Küdés Mégse

Különböző terméktípusok összehasonlítása nem lehetséges!

Mégse hasonlítom össze

Új összehasonlítás

A termék csak megtekintésre van fentartva a rendszerünkbe, így nem lehet megvásárolni!

Bezár

Sikeresen aktiválta a profilját.

Bezár

Sikertelen aktiváció!

Bezár

Sikeresen aktiválta a rendelését.

Bezár

Sikertelen aktiváció!

Bezár

Ebben a kategóriában jelenleg nincs akció!

Bezár

Biztos Törölni szeretné a profilját?

Nem

Igen

A tranzakció már is megkezdjük...

Visszahívás

Ha szakértőnk segítségére van szüksége, kérjen visszahívást!

Küldés

FŐOLDALRA

A megadott paraméterekkel nincs a raktárunkba termék!

Bezár  5