Hírek - CikkekVissza a hírekhez

Baj van: leállította a Microsoft a Windows-vészfrissítés kiküldését, miután több gép egyáltalán nem indul el miatta

2018.01.10

Azt tudni lehetett, hogy a számítógépek szinte mindegyikénél lassulást eredményez majd a múlt héten nyilvánosságra hozott processzorhiba szoftveres javítása, de sok felhasználó még ennél is rosszabbul járt: a szoftverfrissítés után egyáltalán nem kapcsol be a gépük.

Senkinek nem lehet panasza a Microsoftra, a vállalat nagyon gyorsan lereagálta az utóbbi idők legnagyobb kiberbiztonsági botrányát. Miután kiderült, hogy az elmúlt 20 évben gyártott processzorok közül szinte mindegyikben megvan a Meltdown vagy a Spectre nevű, nemrég felfedezett gyártási hibák valamelyike, a Microsoft fejlesztői gyorsan elkészítették azt a rendkívüli frissítést, amely a Windows oldaláról elhárítja a bajt. A csomag kiküldését azonnal meg is kezdték a gépekre világszerte.

Sokan éppen kedden kaptak a szoftverfrissítésből, a pakkot annak rendje és módja szerint telepítették is, majd újraindították a számítógépet. Azaz csak újraindították volna, de ebből csak a kikapcsolás része sikerült – azóta pedig egyáltalán nem bootol be a gép.

A Microsoft közlése szerint a probléma az AMD processzorral szerelt gépek egy részét érinti. A vállalat vizsgálata kiderítette a hiba okát is: a Microsoft ugyan a chipgyártó által korábban átadott dokumentáció alapján készítette el a Windows-frissítést, viszont kiderült, hogy az AMD chipjei a valóságban nem olyanok, mint azt a dokumentációban állították róluk. Ezért aztán a gép nem tudja lekezelni a helyzetet, a szoftver nem kompatibilis a hardverrel.

A további problémák elkerülése érdekében a Microsoft leállította a frissítések kiküldését az érintett AMD processzort tartalmazó számítógépekre. Egyúttal felvették a kapcsolatot az AMD-vel, hogy megkapják a chipek felépítését és működését hitelesen leíró dokumentációt. Amint ennek alapján elkészülnek a javítás javításával, az AMD-s gépekre is postázzák az elmaradt javítócsomagot.

Aki már pórul járt, az – operációs rendszerétől függően – az alábbi linkekre kattintva talál segítséget ahhoz, hogyan lehelhet újra életet a számítógépébe: Windows 10Windows 8Windows 7.

 

Hogy a Meltdown és a Spectre hibák kihasználásával milyen károkat okozhatnak az ön számítógépén és telefonján, arról ide kattintva olvashat.

Baj van: leállította a Microsoft a Windows-vészfrissítés kiküldését, miután több gép egyáltalán nem indul el miatta

 

 

(Forrás: hvg.hu)

Az Notebooksarok Kft. a weboldalán cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. A részletekért kattintson ide.

Termékösszehasonlítás

Válasszon ki legfeljebb három terméket az összehasonlításhoz:

Összehasonlítás

1

2

3

HOPPÁ!

A kosara jelenleg üres.
Nézze meg a termékeinket!

HOPPÁ!

A funkció eléréséhez bejelentkezés szükséges!

Kérjük adja meg nevét, a saját és azon ismerősei e-mail címeit, akiknek ajánlani szeretné a terméket.

Az üzeneteket sikeresen elküldtük!

Kérjük adja meg e-mail címét.
A rendszerünk generál egy új jelszót Önnek, amelyet a megadott e-mail címre küld!

Küdés Mégse

Különböző terméktípusok összehasonlítása nem lehetséges!

Mégse hasonlítom össze

Új összehasonlítás

A termék csak megtekintésre van fentartva a rendszerünkbe, így nem lehet megvásárolni!

Bezár

Sikeresen aktiválta a profilját.

Bezár

Sikertelen aktiváció!

Bezár

Sikeresen aktiválta a rendelését.

Bezár

Sikertelen aktiváció!

Bezár

Ebben a kategóriában jelenleg nincs akció!

Bezár

Biztos Törölni szeretné a profilját?

Nem

Igen

A tranzakció már is megkezdjük...

Visszahívás

Ha szakértőnk segítségére van szüksége, kérjen visszahívást!

Küldés

FŐOLDALRA

A megadott paraméterekkel nincs a raktárunkba termék!

Bezár  5