Hírek - CikkekVissza a hírekhez

Intel Wireless Display (WiDi)

2015.11.17

2010-ben mutatta be az Intel a Wireless Display, röviden csak WiDi-nek becézett technológiát, ami lefordítva vezeték nélküli kijelzőt jelent. A megoldás lényege, hogy a notebookon látottakat (lejátszott videót, hangot és képet) egyszerűen, vezeték nélkül továbbíthassuk tévére vagy bármilyen WiDi-vel kompatibilis kijelzőre, vetítőre, beltéri egységre.

Az Intel megoldása tulajdonképpen egy már létező vezeték nélküli képátviteli koncepciót ültetett át egyszerűbb formába, ami az adó oldaláról nem igényelt külön megvásárolható eszközöket, hanem az a notebookba építve érkezett az IGP-vel rendelkező Core technológiás processzorok (minimum első generációs Intel Core i) és a WiDi kompatibilis Wi-Fi vezérlők formájában. E kettő között egy speciális szoftver jelenti a kapcsolatot a gépen belül, tehát a képernyőn látottak továbbítása WiDi-n csak egy gombnyomás. A vevő oldalán viszont nem ennyire egyszerű a helyzet, ha az nem rendelkezik beépített Wi-Fi vezérlővel és WiDi képességgel. Ez esetben egy külön megvásárolható kiegészítőre van szükség (például Netgear Push2TV), ami képes kommunikálni a WiDi adóval, a beérkező adatfolyamot pedig HDMI-n keresztül továbbítja a hozzá kapcsolt megjelenítőre.

A WiDi első implementációja még több sebből vérzett, például nem támogatta védelemmel ellátott (DRM, HDCP) anyagok átvitelét, 200-300 ms-os késleltetése is hagyott némi kívánni valót maga után, a felbontást pedig 720p-re korlátozták. A 3.5-ös szabvány óta azonban ezek a problémák elhárultak, mivel a késleltetés 60 ms környékére csökkent, továbbá mind a Full HD, mind pedig a 3D-s streamek átvitelét megoldották, akárcsak az 5.1-es hangok átvitelét. Továbbá a technológia ma már nem csak a mobil Intel processzorokkal ellátott notebookokkal használható, hanem a harmadik generációs Core i (Ivy Bridge) processzorok óta akár asztali konfigurációk is (jellemzően AIO gépek), amennyiben az rendelkezik megfelelő chipsettel ellátott Wi-Fi vezérlővel (kompatibilitási lista az Intel oldalán).

 

(Forrás: prohardver.hu)

Az Notebooksarok Kft. a weboldalán cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. A részletekért kattintson ide.

Termékösszehasonlítás

Válasszon ki legfeljebb három terméket az összehasonlításhoz:

Összehasonlítás

1

2

3

HOPPÁ!

A kosara jelenleg üres.
Nézze meg a termékeinket!

HOPPÁ!

A funkció eléréséhez bejelentkezés szükséges!

Kérjük adja meg nevét, a saját és azon ismerősei e-mail címeit, akiknek ajánlani szeretné a terméket.

Az üzeneteket sikeresen elküldtük!

Kérjük adja meg e-mail címét.
A rendszerünk generál egy új jelszót Önnek, amelyet a megadott e-mail címre küld!

Küdés Mégse

Különböző terméktípusok összehasonlítása nem lehetséges!

Mégse hasonlítom össze

Új összehasonlítás

A termék csak megtekintésre van fentartva a rendszerünkbe, így nem lehet megvásárolni!

Bezár

Sikeresen aktiválta a profilját.

Bezár

Sikertelen aktiváció!

Bezár

Sikeresen aktiválta a rendelését.

Bezár

Sikertelen aktiváció!

Bezár

Ebben a kategóriában jelenleg nincs akció!

Bezár

Biztos Törölni szeretné a profilját?

Nem

Igen

A tranzakció már is megkezdjük...

Visszahívás

Ha szakértőnk segítségére van szüksége, kérjen visszahívást!

Küldés

FŐOLDALRA

A megadott paraméterekkel nincs a raktárunkba termék!

Bezár  5