Hírek - CikkekVissza a hírekhez

iOS: Tudnivalók az iBeacon technológiáról

2015.05.27

Ez a cikk bemutatja, hogy az iBeacon miként végez helyzetmeghatározást az iOS 7-es és újabb verzióját futtató készülékeken (iPhone, iPad és iPod touch). 

Az iBeacon egy új technológia, amely kibővíti az iOS Helymeghatározás funkcióját. iOS-készüléke értesíteni tudja az alkalmazásokat, amikor Ön egy iBeaconnal felszerelt helyet megközelít, vagy elhagy. Azon túl, hogy folyamatosan figyelik az Ön helyzetét, az alkalmazások meg tudják határozni azt is, hogy milyen közel van az iBeacon-kompatibilis készülékekhez (például áruházi kijelzőhöz vagy pénztárhoz). Az iBeacon nem a földrajzi hosszúság és a szélesség alapján határozza meg a helyzetet, hanem kis energiájú Bluetooth-jelet alkalmaz, amelyet az iOS-készülékek észlelni tudnak. A Bluetooth technológiáról a Bluetooth hivatalos webhelyén olvashat részletesen.

Az iBeacon használatához az iOS 7-es vagy újabb verziójára, a Bluetooth bekapcsolására és kompatibilis iOS-készülékre van szükség:

  • iPhone 4s vagy újabb
  • 3. generációs vagy újabb iPad
  • iPad mini vagy újabb
  • 5. generációs vagy újabb iPod touch

Meghatározhatja, hogy mely alkalmazások és rendszerszolgáltatások érhessék el a Helymeghatározás által szolgáltatott adatokat, így az iBeacon adatait is: koppintson a Beállítások > Adatvédelem > Helymeghatározás menüpontra.

Megjegyzés: A mindenkori tartózkodási hely külső gyártók alkalmazásai vagy webhelyei általi használatát az adott gyártók szerződéses feltételei, adatvédelmi szabályzata és gyakorlatai szabályozzák. Javasolt az érintett alkalmazásokhoz és webhelyekhez tartozó szerződéses feltételeket, adatvédelmi szabályzatot és gyakorlatokat áttekintve tájékozódni arról, hogy miként használják a helyadatokat és más információkat. Az Apple által összegyűjtött információk kezelésére az Apple adatvédelmi szabályzata vonatkozik.

A nem az Apple által gyártott termékekre, illetve az Apple ellenőrzésén kívül eső vagy általa nem tesztelt független webhelyekre vonatkozó információk nem tekinthetők javaslatoknak vagy ajánlásoknak. Az Apple nem vállal felelősséget a harmadik felek webhelyeinek és termékeinek kiválasztására, teljesítményére, illetve használatára vonatkozólag. Az Apple nem garantálja, hogy a harmadik felek webhelyei pontosak vagy megbízhatóak. Az internet használata kockázatokkal jár. Forduljon a gyártóhoz további információkért.

Utolsó módosítás:

 

Az Notebooksarok Kft. a weboldalán cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. A részletekért kattintson ide.

Termékösszehasonlítás

Válasszon ki legfeljebb három terméket az összehasonlításhoz:

Összehasonlítás

1

2

3

HOPPÁ!

A kosara jelenleg üres.
Nézze meg a termékeinket!

HOPPÁ!

A funkció eléréséhez bejelentkezés szükséges!

Kérjük adja meg nevét, a saját és azon ismerősei e-mail címeit, akiknek ajánlani szeretné a terméket.

Az üzeneteket sikeresen elküldtük!

Kérjük adja meg e-mail címét.
A rendszerünk generál egy új jelszót Önnek, amelyet a megadott e-mail címre küld!

Küdés Mégse

Különböző terméktípusok összehasonlítása nem lehetséges!

Mégse hasonlítom össze

Új összehasonlítás

A termék csak megtekintésre van fentartva a rendszerünkbe, így nem lehet megvásárolni!

Bezár

Sikeresen aktiválta a profilját.

Bezár

Sikertelen aktiváció!

Bezár

Sikeresen aktiválta a rendelését.

Bezár

Sikertelen aktiváció!

Bezár

Ebben a kategóriában jelenleg nincs akció!

Bezár

Biztos Törölni szeretné a profilját?

Nem

Igen

A tranzakció már is megkezdjük...

Visszahívás

Ha szakértőnk segítségére van szüksége, kérjen visszahívást!

Küldés

FŐOLDALRA

A megadott paraméterekkel nincs a raktárunkba termék!

Bezár  5