Hírek - CikkekVissza a hírekhez

Itt az Intel nem felejtő Optane memóriája

2018.06.18

Adatközpontokban vetik majd be a DIMM formátumba öntött, nem felejtő Intel Optane memóriamodulokat.

Amikor az Intel először bemutatta az Optane szériás, 3D Xpoint technológiára építő termékeit, akkor azt ígérte, hogy elmossa a határvonalat a hagyományos SSD-k és RAM-ok között azzal, hogy SSD-hez hasonlóan nem felejtő memóriát kínál, olyan sebességekkel, amit a memóriáktól kapunk. Eddig az adattárolókra koncentrált a cég, PC-khez és szerverekhez kínált Optane SSD-ket. 

 

 

 

Most viszont itt az első olyan megoldás, amit DIMM formátumba öntöttek. Más szóval az Intel Optane DC nem felejtő memóriát egy DDR4-es RAM helyére is be lehet illeszteni. 

Az adatokat a modulok még egy újraindítás után is megőrzik, mindez pedig drámai mértékben képes felgyorsítani a betöltési időket és a teljesítményt, főleg szervereken, ahol nagy mennyiségű adatot kellene betölteni a tárhelyről a memóriába. Értelemszerűen az Intel adatközpontokban kezd, a cél pedig az, hogy hatalmas mennyiségű memóriát használjanak. Egy modul most 128, 256 vagy 512 GB-os lehet, és processzoronként több mint 3 TB memória is támogatott lesz egy szerverben. 

 

 

Minden rendszerrel működnek majd, amiben a Cascade Lake szériás Xeon Gold vagy Xeon Platinum chipek kapnak helyet. Az adatokat áramszünet után is megőrzik, vagyis az újraindítás és a leállítás gond és veszteség nélkül zajlik. 

Mivel megszűnik a tárhely és a memória közötti forgalom okozta késlekedés, ezért nagy előrelépésekre lehet számítani. Gyorsulnak a helyreállítások, a virtuális gépi tárhelyek, javul a felhőalapú rendszerek és titkosítások teljesítménye. A kiválasztott ügyfelek már idén megkapják az Optane DC-t, ami alapvetően jövőre lesz elérhető széles körben.

A hírek szerint az Intel egy óriási adatbázisrendszer újraindításával demózott: Optane DC-vel 16,9 másodperc volt újraindítani a rendszert, míg DRAM memóriával 2100,3 másodperc. Vagyis az Optane DC kontrollált környezetben 124-szeres gyorsulást eredményezett. 

(Forrás:pcworld.hu)

Az Notebooksarok Kft. a weboldalán cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. A részletekért kattintson ide.

Termékösszehasonlítás

Válasszon ki legfeljebb három terméket az összehasonlításhoz:

Összehasonlítás

1

2

3

HOPPÁ!

A kosara jelenleg üres.
Nézze meg a termékeinket!

HOPPÁ!

A funkció eléréséhez bejelentkezés szükséges!

Kérjük adja meg nevét, a saját és azon ismerősei e-mail címeit, akiknek ajánlani szeretné a terméket.

Az üzeneteket sikeresen elküldtük!

Kérjük adja meg e-mail címét.
A rendszerünk generál egy új jelszót Önnek, amelyet a megadott e-mail címre küld!

Küdés Mégse

Különböző terméktípusok összehasonlítása nem lehetséges!

Mégse hasonlítom össze

Új összehasonlítás

A termék csak megtekintésre van fentartva a rendszerünkbe, így nem lehet megvásárolni!

Bezár

Sikeresen aktiválta a profilját.

Bezár

Sikertelen aktiváció!

Bezár

Sikeresen aktiválta a rendelését.

Bezár

Sikertelen aktiváció!

Bezár

Ebben a kategóriában jelenleg nincs akció!

Bezár

Biztos Törölni szeretné a profilját?

Nem

Igen

A tranzakció már is megkezdjük...

Visszahívás

Ha szakértőnk segítségére van szüksége, kérjen visszahívást!

Küldés

FŐOLDALRA

A megadott paraméterekkel nincs a raktárunkba termék!

Bezár  5