Hírek - CikkekVissza a hírekhez

Július 29-én érkezik a Windows 10

2015.07.15

Az ingyenes frissítésként letölthető szoftverbe visszatér a Start menü, új böngészőt kaptunk, de érkezik a digitális asszisztens és a Hello is.

A legtöbbünk gépén már ott figyel a frissítés ikonja, így várható volt a bejelentés: a Microsoft ma közölte, hogy 2015. július 29-től teszi elérhetővé a Windows 10 operációs rendszert 190 országban. A Windows 10-et a Windows 7 és Windows 8.1 operációs rendszert használók ingyenes frissítésként tölthetik le a számítógépeikre. Ehhez a vállalat megjegyzése: az ingyenes frissítés csak a jogtiszta Windows rendszert futtató eszközök számára elérhető). Ahogy korábban már kiderült: technikailag ugyan lehetséges a kalózpéldányok frissítése is, ám ez nem teszi legálissá a szoftvert.

Ismerős, mégis jobb

A Microsoft leírja, hogy a Windows 10 visszahozza a jól ismert és közkedvelt Start menüt, miközben a felhasználók a fájlokat, a megjelölt alkalmazásokat és egyéb kedvenceket könnyedén megtalálhatják az eszközükön. A Windows 10 gyorsan indul és indul újra, ennek köszönhetően az akkumulátor üzemidejét is jelentősen meghosszabbítja. Az új OS a Microsoft ígérete szerint az eddigi legbiztonságosabb platform, amelynek része az ingyenes vírusvédelmet nyújtó Windows Defender. A biztonsági frissítések folyamatosan és ingyenesen érkeznek az új operációs rendszerhez az eszköz támogatott élettartamának lejártáig. A Windows 10 egyaránt használható billentyűzettel és érintőképernyős felületen, így kompatibilis bármilyen windowsos eszközzel és applikációval.

Nagy újdonság lesz a Cortana, a digitális asszisztens, ami bármilyen eszközön a felhasználója rendelkezésére áll (ez a bevezetéskor nem minden országban lesz elérhető). A másik nóvum, a Windows Hello név szerint üdvözli a felhasználót, és jelszó nélkül lépteti be a Windows-eszköz használatába – nagyon gyorsan, és a jelszóvédelemnél biztonságosabb módon, biometrikusan azonosítja a felhasználót. Fontos megjegyezni, hogy a Windows Hello csak speciális infravörös kamerával ellátott eszközön működik, amely képes arcfelismerésre, íriszfelismerésre, vagy rendelkezik olyan ujjlenyomat-olvasóval, amely együttműködik a Windows Biometric technológiával. A Windows 10 lehetővé teszi, hogy az eszközzel a hagyományos egér és billentyűzet használatával kommunikáljunk, de az ennél jóval természetesebb kommunikációt is támogatja, mint amilyen a beszéd, a szabadkézi rajz, vagy a gesztusok.

Nagyobb hatékonyság

Microsoft Edge, a vadonatúj böngésző arra készült, hogy az emberek az interneten is könnyedén, új módszerekkel intézhessék az ügyeiket: a szabadkézi rajz, a megosztás, az olvasó mód funkciók mind-mind szerves részei az új böngészőnek. Csakúgy, mint a Cortana, így a Microsoft Edge is, a felhasználó érdeklődését és preferenciáit ismerve, nagyon rövid idő alatt megadja a releváns keresési eredményeket és tartalmakat.

A Windows 10-hez – természetesen külön termékként – új Office programcsomag is készült.

A bevezetéskor csak bizonyos típusokon működő Continuum hivatott hozzáigazítani a megjelenést az adott eszközhöz, így a tableten megjelenő kép alkalmazkodik a PC-hez vagy a Windows telefonhoz, és ugyanígy működik fordított irányban is.

A Windows 10-en futó Xbox a kibővített Xbox Live játék-környezetet biztosítja a Windows 10 PC-n és tableten egyaránt.

A frissítés elérhetősége

2015. július 29-től kezdve ingyenes frissítésként tölthető le a Windows 10 jogtiszta Windows rendszert futtató PC-kre és a tabletekre. Az új Windows 8.1 operációs rendszert futtató eszközök egyszerűen frissíthetők Windows 10-re, és a hivatalos viszonteladók is szívesen segítenek ebben. Mától lehet előregisztrálni az új, ingyenes frissítésre.

A Windows 10 további eszközökre optimalizált változatai még az idén elérhetők lesznek.

(Forrás: itcafe.hu)

 

Az Notebooksarok Kft. a weboldalán cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. A részletekért kattintson ide.

Termékösszehasonlítás

Válasszon ki legfeljebb három terméket az összehasonlításhoz:

Összehasonlítás

1

2

3

HOPPÁ!

A kosara jelenleg üres.
Nézze meg a termékeinket!

HOPPÁ!

A funkció eléréséhez bejelentkezés szükséges!

Kérjük adja meg nevét, a saját és azon ismerősei e-mail címeit, akiknek ajánlani szeretné a terméket.

Az üzeneteket sikeresen elküldtük!

Kérjük adja meg e-mail címét.
A rendszerünk generál egy új jelszót Önnek, amelyet a megadott e-mail címre küld!

Küdés Mégse

Különböző terméktípusok összehasonlítása nem lehetséges!

Mégse hasonlítom össze

Új összehasonlítás

A termék csak megtekintésre van fentartva a rendszerünkbe, így nem lehet megvásárolni!

Bezár

Sikeresen aktiválta a profilját.

Bezár

Sikertelen aktiváció!

Bezár

Sikeresen aktiválta a rendelését.

Bezár

Sikertelen aktiváció!

Bezár

Ebben a kategóriában jelenleg nincs akció!

Bezár

Biztos Törölni szeretné a profilját?

Nem

Igen

A tranzakció már is megkezdjük...

Visszahívás

Ha szakértőnk segítségére van szüksége, kérjen visszahívást!

Küldés

FŐOLDALRA

A megadott paraméterekkel nincs a raktárunkba termék!

Bezár  5