Hírek - CikkekVissza a hírekhez

Mi a különbség a notebook, netbook, ultrabook, laptop számítógépek között?

2016.02.02

Még nem olyan régen, nem kellet sokat válogatnunk amikor számítógépet akartunk venni, vagy asztali pc lehetet venni vagy laptopot.
Mostanság sokal több kategoria van, és azzal együtt több is a választék. Persze ez is okozhat bajt, mert ha valaki aki vásárolni akar, jol meg kell hogy gondolja hogy mit is vegyen. Ezeket a gépeket birjuk nagyság szerint szetvalasztani, és akor így állnak a dolgok: Netbook, Ultrabook, Notebook-Laptop. De ez sem lehet 100% biztos különböztetés mert pl. bírunk találni egy ultrabookot aminek nagyobb a kijelzője mint egy laptopnak (de atol meg a laptop nehezebb).

 

Netbook

Picture

Ezeknek a gépeknek a kijelöljük nagysága 8-10 inch. Bár pár évvel ezelőtt sokan vásárolták őket, mostanába a táblagépek kiszorították őket a piacról. Bár ezek a gépek a nagyságuk miatt nem olyan praktikusak. Előnyük hogy telyes op rendszer fut rajtuk és azért majdnem minden alkalmazás futható rajtuk (kivéve a legújabb játékokat, és igényesebb alkalmazásokat mint pl. a Photoshop). Az áruk már 120 eu körül kezdődik, és egy nem nagy igényű felhasználónak elegendők az internet nézéséhez meg hasonló könnyebb munkákra.

 

Laptop

Picture

Laptop vagy Notebook, valójában egyet jelent, amit régen laptopnak hívtak, azt ma notebooknak hívják (régebben a nootebookok kicsit vékonyabbak voltak mint a laptopok, de az a különbség ma már elveszett). Úgy lehet rájuk nézni mint az asztali PC hordozható alternatívája. Ezek a gépek nagyon erősek bírnak lenni (persze az az áruktól függ), mindenféle alkalmazás futható rajtuk, van rajtuk DVD meghajtó, sok féle csatlakozó, stb. A kijelzők nagysága 12-18 incs között van.

 

 

 

Ultrabook

Picture
Ultrabookok a legújabb kategória a hordozható számítógépek között. Ezek a gépek valójában a számítógépgyártó cégek válasza az Aple Macbook Air számítógépre (ami az első ultrabook volt a világon). Az ultrabookok fő jellemzője a vékonyságuk (2cm vagy kevesebb). Azon kívül majdnem mindegyik az adatok tárolására SSD kártyákat használnak.Kijelzőjuk nagysága 11-15 inch, általában nincs rajtuk DVD meghajtó. Majdnem minden alkalmazás használható rajtuk. Az áruk 600-1500 euró között van.
 
 
(Forrás: kisokos.weebly.com)

 

Az Notebooksarok Kft. a weboldalán cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. A részletekért kattintson ide.

Termékösszehasonlítás

Válasszon ki legfeljebb három terméket az összehasonlításhoz:

Összehasonlítás

1

2

3

HOPPÁ!

A kosara jelenleg üres.
Nézze meg a termékeinket!

HOPPÁ!

A funkció eléréséhez bejelentkezés szükséges!

Kérjük adja meg nevét, a saját és azon ismerősei e-mail címeit, akiknek ajánlani szeretné a terméket.

Az üzeneteket sikeresen elküldtük!

Kérjük adja meg e-mail címét.
A rendszerünk generál egy új jelszót Önnek, amelyet a megadott e-mail címre küld!

Küdés Mégse

Különböző terméktípusok összehasonlítása nem lehetséges!

Mégse hasonlítom össze

Új összehasonlítás

A termék csak megtekintésre van fentartva a rendszerünkbe, így nem lehet megvásárolni!

Bezár

Sikeresen aktiválta a profilját.

Bezár

Sikertelen aktiváció!

Bezár

Sikeresen aktiválta a rendelését.

Bezár

Sikertelen aktiváció!

Bezár

Ebben a kategóriában jelenleg nincs akció!

Bezár

Biztos Törölni szeretné a profilját?

Nem

Igen

A tranzakció már is megkezdjük...

Visszahívás

Ha szakértőnk segítségére van szüksége, kérjen visszahívást!

Küldés

FŐOLDALRA

A megadott paraméterekkel nincs a raktárunkba termék!

Bezár  5