Hírek - CikkekVissza a hírekhez

Mit tud az Intel RealSense technológia?

2016.08.29

Magyarországon is bemutatta RealSense nevű technológiáját az Intel. A nU Bisztróban megrendezett eseményen Jókuti András, a Világevő gasztroblog szerzője mutatta be a tér mélységét is érzékelni képes, 3D-s kameratechnológia gyakorlati előnyeit. 

mittudazinter 720

Jókuti András az egyik első RealSense-es készüléken, az Acer Aspire V 17 Nitro noteszgépen szemléltette a technológia egyik hétköznapi felhasználási lehetőségét: étel elkészítése közben úgy tudta lapozni a Foodnetwork.com receptjeit, hogy hozzá sem kellett nyúlnia a számítógéphez. 

Az amerikai receptoldal száz legnépszerűbb ételének leírása ugyanis már a RealSense kamerát támogató felületen is elérhető, így aki ilyen gépet használ, annak nem kell maszatos kézzel fogdosnia a laptopját - a felületet kézgesztusokkal és hangutasításokkal is lehet vezérelni. A demonstráció után a közönség kipróbálhatta az Intel RealSense technológia egyéb lehetőségeit is: az Acer laptopjára telepített 3DMe szoftverrel néhány másodperc alatt beszkennelhették arcukat úgy, hogy lassan jobbra-balra néztek a RealSense kamera előtt. Arcukról a szoftver élethű, 3D-s modellt készített, amelyet a programban különböző avatárokra – többek közt egy lovagra, egy hercegnőre, illetve snowboardos karakterekre – lehetett felhúzni. 

A budapesti bemutatón egy Dell Venue 8 7000 típusú androidos táblagépen is ki lehetett próbálni az Intel RealSense képességeit. Ezen a készüléken az Intel 3D-s kamerája azt teszi lehetővé, hogy egy fényképen lévő bármely tárgy méretét le lehessen mérni. Egy ilyen lehetőség akár a lakás berendezése, vagy egy cipő megvásárlása során komoly segítséget jelent. A RealSense-nek köszönhetően ezen a táblagépen akár utólag is lehet állítani a táblagéppel készült fotón az élességet, elhomályosítva akár az előtérben, akár a háttérben lévő dolgokat. 

Az Intel a FoodNetworkkel, egy amerikai receptoldallal, tavasszal kötött megállapodást, melynek keretében a receptoldal a száz legnépszerűbb receptjét elérhetővé tette azon felhasználói számára, akik rendelkeznek RealSense technológiával felvértezett laptoppal. Így ezek a felhasználók úgy tudnak főzni az oldal receptjeiből, hogy a főzés közben összemaszatolt kezükkel nem kell hozzáérni a laptopjuk billentyűzetéhez – elég csupán a laptop kamerája előtt végzett mozdulatokkal navigálni a weboldalt, illetve egyszerű hangutasításokat adni. 

A RealSense technológiát idén januárban, a Las Vegas-i a Consumer Electronics Show-n mutatták be. A kamera lehetővé teszi a július végén megjelenő Windows 10-ben debütáló Windows Hello funkció használatát is, amely a felhasználót képes beazonosítani jelszó vagy PIN-kód megadása nélkül is. Mivel a kamera mélységet is érzékel, nem lehetséges egy kinyomtatott arcképpel átverni az ellenőrzését. A RealSense az idei év folyamán különálló webkameraként, valaint hordozható és asztali számítógépben debütálni fog. 

(Forrás: amiotthonunk.hu)

Az Notebooksarok Kft. a weboldalán cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. A részletekért kattintson ide.

Termékösszehasonlítás

Válasszon ki legfeljebb három terméket az összehasonlításhoz:

Összehasonlítás

1

2

3

HOPPÁ!

A kosara jelenleg üres.
Nézze meg a termékeinket!

HOPPÁ!

A funkció eléréséhez bejelentkezés szükséges!

Kérjük adja meg nevét, a saját és azon ismerősei e-mail címeit, akiknek ajánlani szeretné a terméket.

Az üzeneteket sikeresen elküldtük!

Kérjük adja meg e-mail címét.
A rendszerünk generál egy új jelszót Önnek, amelyet a megadott e-mail címre küld!

Küdés Mégse

Különböző terméktípusok összehasonlítása nem lehetséges!

Mégse hasonlítom össze

Új összehasonlítás

A termék csak megtekintésre van fentartva a rendszerünkbe, így nem lehet megvásárolni!

Bezár

Sikeresen aktiválta a profilját.

Bezár

Sikertelen aktiváció!

Bezár

Sikeresen aktiválta a rendelését.

Bezár

Sikertelen aktiváció!

Bezár

Ebben a kategóriában jelenleg nincs akció!

Bezár

Biztos Törölni szeretné a profilját?

Nem

Igen

A tranzakció már is megkezdjük...

Visszahívás

Ha szakértőnk segítségére van szüksége, kérjen visszahívást!

Küldés

FŐOLDALRA

A megadott paraméterekkel nincs a raktárunkba termék!

Bezár  5