Hírek - CikkekVissza a hírekhez

Pop-up hirdetések eltávolítása

2016.08.25

Mik ezek a felugró ablakok a böngészőmben?

Ha böngészés közben felugró ablakok bukkannak fel a webodalakon, át kell vizsgálnia számítógépét egy naprakész antispyware programmal. Szinte biztos, hogy valamilyen adware-t fog észlelni a rendszerben (pl.NameViewPasswordOffers4UJollywalletSuperfish), esetleg böngészőeltérítőt vagy más potenciálisan kéretlen programot. Az ilyen szoftverek a háttérben, rejtve futva jelenítenek meg hirdetéseket és indítanak kéretlen böngészős átirányításokat. Fontos, hogy könnyedén beépülhetnek minden telepített böngészőbe (Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, Opera, stb.). Ezt követően hozzálátnak a felhasználók és böngészési szokásaik megfigyeléséhez. Miután megismerte az áldozatok leggyakrabban használt keresési kulcsszavait és kedvenc weboldalait, olyan felugró ablakokat, reklámsávokat, szövegközi hirdetéseket és egyéb reklámtartalmakat kezd megjeleníteni, melyek témája illik ezekhez.

Fontos itt megjegyeznünk, hogy a legtöbb adware-hirdetés kifejezetten hasznosnak tűnik, a megjelenített reklámok általában leárazásokról, árösszehasonlításokról vagy hiányzó szoftverfrissítésekről szólnak. Mindehhez bizalomgerjesztő képeket és akár másoktól ellopott logókat is mellékelnek. A cél, hogy rávegyék az embereket arra, hogy rákattintsanak a hirdetésekre és ezzel előre meghatározott weboldalakra kerüljenek. Természetesen semmi sem garantálja, hogy a hirdetések kétes, védtelen vagy egyenesen malware-eket terjesztő kártékony weboldalakat nem nyitnak meg. Érdemes tudni azt is, hogy a kéretlen hirdetésekért felelős adware-ek az egész számítógépet lelassíthatják, nem csak a böngészőket terhelhetik le teljesen.

Ha az ön böngészőiben is szüntelenül tolakodó felugró hirdetések bukkannak fel, mielőbb át kell vizsgálna a rendszert egy megbízható antispyware programmal; ilyen például a Reimage. A Mac OS X rendszert használóknak a Webroot SecureAnywhere AntiVirus legújabb változatát ajánljuk.Kérjük, hogy NE kattintson rá a hirdetésekre, mert csak további kártevőket juttatna a rendszerbe.

Hogyan juthatnak a rendszerbe a felugró ablakok?

A kéretlen felugró hirdetések megjelenítéséért felelős adware-eket félrevezető módszerrel terjesztik. A módszer neve bundling. A módszerrel során a különböző ingyenes programok gyártói (letöltéskezelők, PDF-készítők, videóstreaming szoftverek, videószerkesztők, stb.) pénzt kereshetnek azzal, hogy reklámprogramokat (böngészős kiegészítőket, eszköztárakat, stb.) mellékelnek szoftvereikhez. Ezt kell tudnia, ha el szeretné kerülni a kétes mellékleteket:

  • Az ingyenes programok telepítése előtt érdemes elolvasni a hozzájuk tartozó adatkezelési nyilatkozatot és felhasználási feltételeket. Ha ezekben harmadik felekről, hirdetésről, személyes adatok begyűjtéséről vagy hasonlóról van szó, inkább keressen másik programot.
  • A legfontosabb, hogy telepítéskor mindig válassza az egyéni/custom (vagy haladó/advanced, stb.) telepítési módot, hogy minden komponens telepítését szabályozni tudja. Ki kell vennie a pipákat azokból az előre bepipált jelölőnégyzetekből, amelyek böngészős kiegészítőket, bővítményeket vagy eszköztárakat telepítenének.
  • Figyelnie kell a további gyanús ajánlatokra is, ne engedje például, hogy kezdőlapját vagy alapértelmezett keresőmotorját megváltoztassák.
  • Egy megbízható antispyware program telepítésével időben észlelheti a kétes szoftvereket – még azelőtt, hogy azok módosítanák a rendszer beállításait.

Hogyan lehet megszabadulni a felugró hirdetésektől?

A böngészős felugró hirdetések megjelenése egyértelműen jelzi, hogy a számítógépet adware vagy más potenciálisan kéretlen program fertőzi. Fontos, hogy ezeket nagy erőkkel terjesztik az interneten, méghozzá megtévesztő módszerekkel. Nem meglepő, hogy rengetegen esnek áldozatul. Szerencsére nem nehéz megszabadulni az adware-ektől és a felugró ablakoktól: csak át kell vizsgálnia a számítógépet a lenti programok egyikével. Természetesen a kézi eltávolítást is választhatja, de ehhez fontos tudnia, hogy pontosan milyen adware-rel áll szemben.

 

A(z) Pop-up automatikusan eltávolítható a következő programok valamelyikének segítségével: ReimagePlumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Anti Malware Azért ezeket a programokat ajánljuk, mert hatékonyan távolítják el a vírusok és potenciálisan kéretlen programok minden fájlját és regisztrációs bejegyzését.

 

 

Teljes cikk, eltávolítási utmutató képekkel.

(Forrás: antivirus.hu)

Az Notebooksarok Kft. a weboldalán cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. A részletekért kattintson ide.

Termékösszehasonlítás

Válasszon ki legfeljebb három terméket az összehasonlításhoz:

Összehasonlítás

1

2

3

HOPPÁ!

A kosara jelenleg üres.
Nézze meg a termékeinket!

HOPPÁ!

A funkció eléréséhez bejelentkezés szükséges!

Kérjük adja meg nevét, a saját és azon ismerősei e-mail címeit, akiknek ajánlani szeretné a terméket.

Az üzeneteket sikeresen elküldtük!

Kérjük adja meg e-mail címét.
A rendszerünk generál egy új jelszót Önnek, amelyet a megadott e-mail címre küld!

Küdés Mégse

Különböző terméktípusok összehasonlítása nem lehetséges!

Mégse hasonlítom össze

Új összehasonlítás

A termék csak megtekintésre van fentartva a rendszerünkbe, így nem lehet megvásárolni!

Bezár

Sikeresen aktiválta a profilját.

Bezár

Sikertelen aktiváció!

Bezár

Sikeresen aktiválta a rendelését.

Bezár

Sikertelen aktiváció!

Bezár

Ebben a kategóriában jelenleg nincs akció!

Bezár

Biztos Törölni szeretné a profilját?

Nem

Igen

A tranzakció már is megkezdjük...

Visszahívás

Ha szakértőnk segítségére van szüksége, kérjen visszahívást!

Küldés

FŐOLDALRA

A megadott paraméterekkel nincs a raktárunkba termék!

Bezár  5