Hírek - CikkekVissza a hírekhez

Szintet lép az Intel vPro

2015.11.17

Bemutatkozott az üzleti termékekbe szánt technológia második generációja.

Az Intel bemutatta a második generációs vPro technológiát, ami az üzleti szférába szánt notebookok és asztali PC-k esetében alkalmazható. Az alapokat a januárban megjelent Sandy Bridge-es Core processzorok szolgáltatják. Gyakorlatilag nincs szó hardveres változásról, vagyis a technológiát a gyártók kapcsolják be a BIOS-on keresztül. Persze ezek a BIOS-ok nem elérhetőek az otthonra szánt gépekhez, így a vPro aktiválására házilag nincs lehetőség.

A vPro esetében fő a biztonság. Az Anti-Theft Technology 3.0 a tolvajok dolgát nehezíti meg. Az ellopott laptop akár értékes adatokat is tárolhat, és nem lenne jó, ha ehhez hozzáférnének. A felhasználó SMS-sel, vagy a termék gyártójánál kérheti a notebook lezárását, ami 3G-s hálózaton keresztül történik meg, amint a tolvaj bekapcsolja a gépet. Természetesen a zárást fel lehet oldani, amint előkerül a masina. A felkutatást a Locator Beacon segíti, ami GPS segítségével képes meghatározni a termék helyzetét.

 
[+]

Az új Identity Protection Technology az adathalászok ellen került kifejlesztésre. A normál jelszó alkalmazása mellett a termék 30 másodpercenként egy hatszámjegyű numerikus kódot generál, biztosítva azt, hogy csak a felhasználó léphessen be a kiválasztott felületre. Ezt a technológiát a Symantec és a VASCO használja majd elsőként.

A konfigurálás is egyszerűbb lett, ugyanis távoli elérés mellett automatizálhatók a vPro beállításai. Ezenkívül a Keyboard-Video-Mouse (KVM) Remote Control szolgáltatás is a kényelmet szolgálja, ugyanis a rendszergazdák nagyobb felbontásban láthatják az adott felhasználó munkaasztalát.

A gyártópartnerek közül a Dell, a Fujitsu, a HP és a Lenovo már érdeklődik a technológia implementálásával kapcsolatban. Sőt az új generációs vPro hamarosan jön a Xeonokra is, ahol a belépőszintű munkaállomásokba tervezett E-1200-as modellekben tűnnek majd fel.

(Forrás: prohardver.hu)

 

Az Notebooksarok Kft. a weboldalán cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. A részletekért kattintson ide.

Termékösszehasonlítás

Válasszon ki legfeljebb három terméket az összehasonlításhoz:

Összehasonlítás

1

2

3

HOPPÁ!

A kosara jelenleg üres.
Nézze meg a termékeinket!

HOPPÁ!

A funkció eléréséhez bejelentkezés szükséges!

Kérjük adja meg nevét, a saját és azon ismerősei e-mail címeit, akiknek ajánlani szeretné a terméket.

Az üzeneteket sikeresen elküldtük!

Kérjük adja meg e-mail címét.
A rendszerünk generál egy új jelszót Önnek, amelyet a megadott e-mail címre küld!

Küdés Mégse

Különböző terméktípusok összehasonlítása nem lehetséges!

Mégse hasonlítom össze

Új összehasonlítás

A termék csak megtekintésre van fentartva a rendszerünkbe, így nem lehet megvásárolni!

Bezár

Sikeresen aktiválta a profilját.

Bezár

Sikertelen aktiváció!

Bezár

Sikeresen aktiválta a rendelését.

Bezár

Sikertelen aktiváció!

Bezár

Ebben a kategóriában jelenleg nincs akció!

Bezár

Biztos Törölni szeretné a profilját?

Nem

Igen

A tranzakció már is megkezdjük...

Visszahívás

Ha szakértőnk segítségére van szüksége, kérjen visszahívást!

Küldés

FŐOLDALRA

A megadott paraméterekkel nincs a raktárunkba termék!

Bezár  5