Hírek - CikkekVissza a hírekhez

Tíz terabájtos SSD-k jönnek

2015.04.08

Hamarosan sokkal olcsóbbak és sokkal nagyobb kapacitásúak lesznek az SSD-meghajtók, vagyis azok a fizikai tárolóegységek, amik a jóslatok szerint leváltják a korábbi, merevlemezes egységeket (magyarán a winchestereket, tudják).

intel-3d-nand-2015-03-27-01

A Toshiba és az Intel is bejelentett egy új megoldást, ahol a 3D NAND típusú csipek használatával hamarosan akár 10 terabájtos egységek jöhetnek. Pillanatnyilag 2 terabájt körül vannak a legnagyobb, bolti forgalomban kapható egységek, de ezekért akár másfél-kétmillió forintot is elkérnek.

Az új megoldás és gyártástechnológia viszont jóval lejjebb szorítaná az árakat, de úgy, hogy közben sem a sebességet, sem a megbízhatóságot nem kell feláldozni. A Toshiba bejelentése például pont arról szól, hogy az új, 48 rétegű csipjük gyorsabb és megbízhatóbb lett, bár az is igaz, hogy ez a technológia még csak bemutatódarabokon létezik, legalább egy év, míg a laborokból a boltokba kerül a végeredmény.

Az Intel időközben nekiállt a saját (pontosabban egy Micron nevű beszállítóval közös) fejlesztésű, 32 rétegű NAND-csip gyártásának, ami szintén egy év múlva lehet végtermék. A Samsung az a cég, aki egy ideje már használja a 3D NAND technológiát, pont ők kapnak végre konkurenciát a Toshiba és az Intel személyében, szóval lehet örülni, végre még lejjebb csúsznak az SSD-árak.

Azért fontos ez, mert az SSD az elmúlt 10 év legkomolyabb vívmánya az asztali és hordozható számítógépek terén. Ezek az egységek nemcsak gyorsabbak, de kisebbek, halkabbak és kevésbé forróak is, mint a hagyományos merevlemezek, ráadásul a gyűrődést is jobban bírják, hiszen nincs bennük mozgó alkatrész, amit egy közepesen erős fizikai behatás is tönkretehet. Általában véve igaz az, hogy ha valaki javítani akar egy számítógép teljesítményén, a legjobb, amit tehet, hogy SSD-t szerel a gépébe, a különbség elképesztő: valóban pár másodperc alatt fel- és leálló gép, villámgyorsan induló programok, és tökéletes csend jönnek cserébe azért, hogy egyelőre drágábbak és kisebb kapacitásúak ezek az eszközök, mint egy merevlemez.

(Forrás: index.hu)

Az Notebooksarok Kft. a weboldalán cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. A részletekért kattintson ide.

Termékösszehasonlítás

Válasszon ki legfeljebb három terméket az összehasonlításhoz:

Összehasonlítás

1

2

3

HOPPÁ!

A kosara jelenleg üres.
Nézze meg a termékeinket!

HOPPÁ!

A funkció eléréséhez bejelentkezés szükséges!

Kérjük adja meg nevét, a saját és azon ismerősei e-mail címeit, akiknek ajánlani szeretné a terméket.

Az üzeneteket sikeresen elküldtük!

Kérjük adja meg e-mail címét.
A rendszerünk generál egy új jelszót Önnek, amelyet a megadott e-mail címre küld!

Küdés Mégse

Különböző terméktípusok összehasonlítása nem lehetséges!

Mégse hasonlítom össze

Új összehasonlítás

A termék csak megtekintésre van fentartva a rendszerünkbe, így nem lehet megvásárolni!

Bezár

Sikeresen aktiválta a profilját.

Bezár

Sikertelen aktiváció!

Bezár

Sikeresen aktiválta a rendelését.

Bezár

Sikertelen aktiváció!

Bezár

Ebben a kategóriában jelenleg nincs akció!

Bezár

Biztos Törölni szeretné a profilját?

Nem

Igen

A tranzakció már is megkezdjük...

Visszahívás

Ha szakértőnk segítségére van szüksége, kérjen visszahívást!

Küldés

FŐOLDALRA

A megadott paraméterekkel nincs a raktárunkba termék!

Bezár  5