Hírek - CikkekVissza a hírekhez

Van számítógépe? Akkor ez tetszeni fog: itt a kártya méretű PC, egy teljes számítógép erejével

2017.01.23

A Compute Card nevű újdonsága egy számítógép, ami úgy hordozható, hogy közben nem laptop. És jóval kisebb is annál. A pc-gyártásban igencsak meghatározó Intel szerint a kütyü alaposan megváltoztathatja azt, amit ma a számítógépekről és számítógépezésről gondolunk.

Egyetlen képernyő elég ahhoz, hogy bárhol a saját számítógépünket használhassuk, amit zsebben hordozhatunk magunkkal. Erről szól az Intel Compute Card névre hallgató új eszköze, ami egy bankkártyánál alig nagyobb számítógép. A vállalat nem csak egy újabb kütyünek szánja az eszközt, hanem úgy látja, sok mindent megváltoztathat.

Gondoljunk csak például arra, hogy egy ilyen, igazán személyi számítógépet mennyire egyszerű mindenhová magunkkal vinnünk. Aztán csak bele kell csúsztatnunk egy monitorba, majd ugyanaz a már ismerős környezet fogad minket, akárhol vagyunk, otthon, ismerősünknél, az irodában vagy akár a munkahelyen. Mennyivel egyszerűbb, mint a céges notebookot vagy a sajátot hordozgatni.

 

A Compute Card pontos specifikációjáról ugyan még nem beszélt az Intel, de a több nemzetközi médiumnak adott információmorzsáikat összefésülve az látszik, hogy egy mai átlagos laptop ereje bőven benne van a kártyában is. A BBC videójában például egy teljes értékű Windows 10 rendszer fut a 1,61 GHz-es processzorral és 4 GB RAM-mal szerelt minigépen.

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy egy böngészgető, zenét hallgató, képeket és videókat néző, szöveget szerkesztő és nem túl hardverigényes játékokkal játszó átlagfelhasználó számára teljesen jól használható lesz a kártya méretű számítógép. Amiről persze, kiviteléből adódóan, hiányzik az áramellátást biztosító táp, az USB- és HDMI-csatlakozók – ezeket a képernyőkhöz csatlakoztatható vagy akár azokba be is építhető dokkolóegységek biztosítják.

Maga az Intel – ahogy például az ultrabookok esetében is – nem egy konkrét terméket alkotott, hanem “csak” kitalálta az új pc-kategóriát. A konkrét kártyapécéket a Lenovo, a HP, a Dell és a Sharp készíti és árulja majd. Az első ilyen gépek a tervek szerint valamikor nyáron kerülhetnek piacra.

(Forrás: hvg.hu)

Az Notebooksarok Kft. a weboldalán cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. A részletekért kattintson ide.

Termékösszehasonlítás

Válasszon ki legfeljebb három terméket az összehasonlításhoz:

Összehasonlítás

1

2

3

HOPPÁ!

A kosara jelenleg üres.
Nézze meg a termékeinket!

HOPPÁ!

A funkció eléréséhez bejelentkezés szükséges!

Kérjük adja meg nevét, a saját és azon ismerősei e-mail címeit, akiknek ajánlani szeretné a terméket.

Az üzeneteket sikeresen elküldtük!

Kérjük adja meg e-mail címét.
A rendszerünk generál egy új jelszót Önnek, amelyet a megadott e-mail címre küld!

Küdés Mégse

Különböző terméktípusok összehasonlítása nem lehetséges!

Mégse hasonlítom össze

Új összehasonlítás

A termék csak megtekintésre van fentartva a rendszerünkbe, így nem lehet megvásárolni!

Bezár

Sikeresen aktiválta a profilját.

Bezár

Sikertelen aktiváció!

Bezár

Sikeresen aktiválta a rendelését.

Bezár

Sikertelen aktiváció!

Bezár

Ebben a kategóriában jelenleg nincs akció!

Bezár

Biztos Törölni szeretné a profilját?

Nem

Igen

A tranzakció már is megkezdjük...

Visszahívás

Ha szakértőnk segítségére van szüksége, kérjen visszahívást!

Küldés

FŐOLDALRA

A megadott paraméterekkel nincs a raktárunkba termék!

Bezár  5